22 Ocak 2015 Perşembe

GİRİT ADASI BALIK EVİ


GİRİT ADASI BALIK EVİ

Cahar Dudayev Bulv. Mavişehir, İzmir
0232 337 34 34




   

Canınızın balık çektiği güzel bir Ege akşamındaysanız... Arkadaşlarınızla muhabbet etmek için; sayılı masası , sayısız mezesi ve güzel müzikleri olan bir yer arıyorsanız işte burası tam da bunun için biçilmiş kaftan. Haftaiçi de dahil gece 2 'ye kadar açık bu balıkçı , İzmir'de hiç görmediğim kadar çok mezeyi bir arada sundu bana.





Sıcacık tatlı bir Havası var buranın insanı hemen sarıyor, ister menüden ister içerden girit mezelerini seçmek mümkün. Ben göre göre seçenlerdenim. Evvela bana tavsiye edilen mezelerden başladım.






Alacalı Görüntüsü ile İlkin merak uyandıran "rum ezmesi" ve "şevketi bostan " masa da (olmazsa olmaz) yerlerini aldılar. Bir de yiyeceklerin renkleriyle uyumlu sunum kapları var ki masanız güzelleşiyor. İkisi de birbirinden leziz , Rum ezmesi iddialı bir meze ,içindeki kuruyemiş ve baskın tadıyla insanın damak tadını büsbütün değiştiriyor. Şevketi bostan da bir o kadar hafif ve sade bir meze.





Ardından "midye içi" ve "kabak sıyırtma" bir de "kaya Koruğu" teşrif etti soframa. Kabak sevmeyenlere bile lezzet aşı gibi gelecek bir kabak ki bu üçlüden favorim de o oldu.

 



Hep soğuklara odaklanıp ara sıcakları da es geçmemek için hellimli kalamar Dolması ile tereyağlı az Acılı karidesin tadımına geçtim.


Karidesin Tadı , acısı , sarımsağı pek yerindeydi lakin aynı şeyi kalamar Dolması için Söylemek zor. Kalamarların kalın olmasından sebep bir yavanlık ve sertlik vardı dolmada.




     Masaya oturduğunuz vakit hemen ardınızdan gelen , yeşil zeytin , salata ve kızarmış ekmekler pek bir güzeller ama buraya gittiğinizde ben size özellikle cacikiyi tatmanızı öneririm. Hayatınızda yattığınız en güzel yoğurtlar Arasında yer alacağına eminim.
                                      

    illa balık yemek zorunda değilsiniz tabi bu sofranın ardından köfte kokoreç veya makarna da var mönü de ama sofranın yakışanı balıktır dedim hamsiyle tamamladım soframı.. Tazecik ve çok lezzetli Balıkları var. Girişte solda dolaptan balıklarınızı yemeden görerek seçebiliyorsunuz.

                                          

Yemek boyunca hem ilgili hem de güleryüzlü bir Çalışanları var. Mutfakları temiz. Servisleri hızlı. Tek tedirgin edici yanı tuvaletin mutfağın hemen bitiminde içerde olması. Buna rağmen hiçbir koku veya rahatsız edici birşey yok. Heryer tertemiz , bir minik çocuk lavabosu bile var tuvalette.
                                      

      Yemeğin ardına kahve içip dinlendikten sonra tatlılar arasından kabak buranın en isabetli tatlı seçimi oluyor. Tahin ve cevizle beraber servis ediliyor dilerseniz ayrı ayrı isteyin, öylesi daha güzel oluyor.

                                        


      Tıka basa dolu olduğuna pek şahit olmadım, zaten butik bir mekan olduğundan boğucu bir kalabalık olmuyor. İzmir'in en keyifli balıkçılarından birini paylaştım sizlerle, ağzınızın tadı hiç bozulmasın , keyifle kalın.



                                                                            



DUYGU BALIKÇI


Fiyat listesi :
tereyağlı Karides : 24tl
patlıcan salatası: 7,5 tl
Fava: 7,5 tl
Girit Kabağı : 7,5 tl
Karışık ege otları (turp otu, cibez ,radika, arapsaçı) : 12,5 tl
Pancar:7,5 tl
Midye dolma: 7,5 tl
Girit Soğuğu : 7,5 tl 
Kaya koruğu : 7,5 tl
Caciki: 7,5 tl
Girit usulü soslu Şevketi Bostan : 10 tl
Hellimli Kalamar Dolma: 9tl
Salata :8tl
Hamsi (300gr) : 15tl
çipura: 16tl
Barbun(300gr) : 33tl

#lezzet #keyif #mutluluk #aşk #yemek #gündem #fiyatlar #tatlı #charlotte #kuşi #somon #balık #fransız #mutfak #lezzet #letix #mekan #izmir #alsancak #gurme #gourmet #delicious #love #prices #smart #güzel #bir #gece #ve #gün #blog #blogger #balık #meze #girit #adası #midyedolma #şevketibostan #karides #izmirgourmet #hamsi #kalamar #dolma #izmir #karşıyaka #mavişehir #rumezmesi #
                                                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder