22 Ekim 2014 Çarşamba

ŞEHİR DIŞI LEZZETLERİ - ZEKİ USTA /ADANA



ZEKİ USTA 

( Mahfesığmaz Mh. Kenan Evren Blv.AdanaAdana 01170) 


Adana'da nerede güzel kebap yerim diye ararken tavsiye üzerine gittiğim yerdir Zeki Usta. Hem dışarıda hem de içeride ferah ferah oturabileceğim geniş yeri olan mekana geldiğim zaman ilk farkettiğim (İzmir'de sürekli park sorunu yaşadığımızdan olsa gerek) mekanın valesi olduğuydu. 

Masaya oturmamızla servislerin açılması aynı anda oldu. Çalışanlar oldukça hızlı ve güleryüzlü. Fındık lahmacunlardan tatmaya başladım. Üzerinde kaşar eritilmiş lezzetli lahmacunlar tam kıvamında hazırlanmıştı. 
Lahmacunlarla birlikte gelen sıcacık balon pide yeme de yanında yat diyecek kadar lezzetliydi. Hemen arkasından masaya gelen kebap ve karışık şiş (içinde et ve ciğer var )  için eşlikçi olarak ayran ve şalgamı seçtim. Ayran el yapımı ve çok lezzetliydi keza şalgam da öyle. 



Nadir olarak karşılaştığım durumlardan biridir bir mekanda yediğim ve içtiğim hemen herşeyi beğenmem ama burası öyle güzel mekanlardan birisi. Masamın siparişlerim dışında ikram olarak güveçte soğan sote , ezme , yeşillik tabağı , domates , yoğurt ve salata ile donatıldığını da eklemek isterim . 


Adanaya yolu düşen ve etin hallerini seven  herkesin bir kez uğraması gereken bir yer. Afiyet olsun, ağzınızın tadı daim olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder